Käpylän Pallo on Suomen paras

  Käpylän Pallo (KäPa) on viime vuosina panostanut voimakkaasti niin olosuhteiden kehittämiseenkuin  erityisesti junioreihin.  Pj. Jukka Korkan ja tj. Ilkka Rantasen johdolla seura onkin ottanut suuria askelia eteenpäin.

  KäPa on nyt Helsingin toiseksi suurin jalkapalloseura HJK:n jälkeen jäsenmäärän kivutessa lähes tuhanteen.  16.8. vietettiin seuran oman valmennuskeskuksen avajaisia Kumpulanlaaksossa. Talvisin treenataan omassa ”toppatakkihallissa” Käpylän Urheilupuistossa. Olosuhteiden kehittäminen onkin ollut merkittävä osa menestysstrategiaa.

  KäPa:n uudenlaisen pelitavan sielun Erkki Vallan kädenjälki näkyy mm. jatkuvana Helsinki Cup -menestyksenä – tänä kesänäkin kaksi mestaruutta suuntasi Käpylään.

  Nyt KäPa on myös Suomen paras. Suomen mestaruudesta pelataan ensi kertaa 15 vuotiaiden poikien ikäluokassa. Vuonna 1956 perustettu Käpylän Pallo oli ensi kerran Suomen mestaris vuonna 1973, jolloin Käpa voitti tämän ikäluokan finaalissa Kuopiossa KuPs:n jatkoajalla 1-0. Käpa on nyt toisen kerran Suomen paras KäPa:n -97 ikäluokan poikien kukistaessa Mikkelissä pelatussa finaalissa arkkivihollisensa HJK:n puhtaasti 3-0. Lopputurnauksessa KäPa pelasi kuusi ottelua ja korjasi niistä kaikista voitot maalisuhteella 19-1. SM- turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittiin KäPa:n Matias Lindfors. Matias Leino oli Fair Play – pelaajamme. Turnauksessa kaikki 19 poikaa esiintyivät edukseen. Suuret kiitokset kuuluvat joukkueen valmentajille Simo Valakarille ja Tero Tainiolle sekä (atomi)fyysikko Arska Räsäselle sekä huoltaja Tapsa Turuselle ja tietenkin joukkueen aktiivisille kannattajille, joita Mikkeliinkin oli saapunut huomattava määrä.

  Saavutuksen merkittävyys näkyi ja kuului Kumpulanlaaksossa pidetyssä kakkukahvitilaisuudessa, johon myös kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki osallistui, kuten kuvasta näkyy!

  Käpylän Pallon tulevaisuus näyttää erinomaiselta – juniorit menestyvät ja edustusjoukkueellakin menee nyt hyvin – hyvä KäPa!

  Teksti: Reijo Vuorento (kuvassa Reijo maajoukkuepaita päällä Raviksella v. 1965)

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *